GLOBUS

Bugarska policija traga za šestostrukim ubicom

( Arhiv)

Srna

3.1.2018

Bugarska policija započela je potragu za počiniocem šestostrukog ubistva u novogodišnjoj noći u Novom Iskaru kod Sofije, nakon što je utvrđeno da niko od ubijenih nije izvršio samoubistvo.

Direktor Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov izjavio je danas da su sve žrtve ubijene sa više hitaca iz vatrenog oružja.

- Nije jasno da li su svi ubijeni iz istog oružja, čekamo izvještaje stručnjaka. Predstoji puno posla u laboratorijama - rekao je Sarafov.

Načelnik Policijske uprave u Sofiji Mladen Marinov kaže da policija istražuje poslovanje jednog od ubijenih, Nedelča Junakova.

On je dodao da se provjerava i način na koji je Junakov stekao imovinu u Novom Iskaru, gdje je sa porodicom živio više od godinu.

Marinov je naveo da nije pronađeno oružje kojim je počinjeno šestostruko ubistvo.

U novogodišnjoj noći u porodičnoj kući u Novom Iskaru ubijeni su Nedelčo Junakov (42), njegov sin Georgi Junakov (20), Nedelčova punica Elena Burdžijeva (64), pastorka Nansi Ivanova (17), njen momak Bobi Ivanov (19).

U obližnjoj šumi u bunaru je pronađeno tijelo Keti Kuhove (45) za kojom je policija objavila potragu nakon što je pronašla tijela petoro ubijenih.

Blizu bunara pronađen je i njihov porodični džip.

Poslije ubistva, koje je otkriveno jučer nakon što je brat Nedelča Junakova prijavio policiji da već danima ne može da uspostavi vezu s njim, u javnosti su se pojavile razne verzije, od toga da je ubistvo izvršio Nedelčo, a zatim počinio samoubistvo, do toga da je ubica njegova nevjenčana supruga Keti Kuhova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.