GLOBUS

Tramp otišao na prvi ljekarski pregled otkad je postao predsjednik, čekaju se rezultati

Avaz.ba

13.1.2018

Američki predsjednik Donald Tramp podvrgnuo se jučer prvim ljekarskim pretragama otkako je postao predsjednik.

Tramp je posjetio američki vojnomedicinski centar Walter Reed u Betesdi, u državi Merilend, zadržavši se na pretragama tri sata. Potom je na izlasku mahnuo novinarima koji su se okupili s druge strane ulice, no nije odgovarao n pitanja. Zatim je otputovao na Floridu.

Nakon pretraga američki predsjednik rukovao se s doktorom Ronijem Džeksonom liječnikom Bijele kuće koji je i vodio pretrage. Džekson je doktor u Bijeloj kući, zadužen za zdravlje predsjednika, već za posljednje tri američke administracije, kazala je glasnogovornica Sarah Sanders.

Džekson će tokom vikenda obraditi rezultate pretraga te će u utorak, zajedno s glasnogovornicom Bijele kuće, dati detaljan izvještaj i odgovarati na pitanja, kazala je glasnogovornica Sanders.

Tramp (71) preuzeo je dužnost predsjednika prije godinu dana kao najstariji predsjednik u historiji koji dolazi na tu dužnost u svom prvom mandatu.

Posljednji javno objavljeni izvještaji o njegovu zdravlju datiraju iz septembra 2016., kada je njegov privatni doktor dr Harold Bornstein ustvrdio da će Tramp "biti najzdraviji predsjednik ikada".  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.