GLOBUS

Opra Vinfri potvrdila: Nisam zainteresovana da se kandidujem za predsjednika SAD

Avaz.ba

28.1.2018

Američka televizijska voditeljka Opra Vinfri izjavila je danas da nije zainteresovana da se kandiduje na predsjedničkim izborima, ističući da „nema DNK“ da bi bila predsjednik SAD.

Vinfrijeva je za američki magazin Instajl rekla da je, poslije govora na dodjeli Zlatnog globusa početkom mjeseca, bila uveliko „viđena“ kao budući kandidat demokrata na izborima 2020. godine.

„Uvijek sam bila veoma sigurna u to šta mogu, a šta ne mogu da uradim“, rekla je Vinfrijeva, ističući da predsjednička kandidatura „nije nešto što je interesuje“, prenio je BBC.

Američki predsjednik Donald Tramp je, nakon što su mediji počeli da spekulišu da bi Opra mogla da bude predsjednički kandidat, rekao da misli da bi je pobijedio na izborima, ali da ne vjeruje da bi poznata voditeljka učestvovala u toj trci.

Tramp je rekao da Opru dobro poznaje i da ne vjeruje da bi se kandidovala.

CNN je početkom mjeseca objavio, pozivajući se na dva „bliska prijatelja“ Opre Vinfri da ona „aktivno razmišlja“ da se kandiduje na predsjedničkim izborima u SAD 2020. godine.

CNN je razgovarao s prijateljima voditeljice, koji su tražili da ostanu anonimni kako bi mogli da „otvoreno govore“, nakon što je prethodne večeri održala, kako se navodi, „izuzetan govor“ na dodjeli Zlatnog globusa, a koji je izazvao spekulacije o njenoj kandidaturi za predsjednika.

U međuvremenu, društvene mreže je preplavio snimak Trampovog gostovanja u emisiji CNN-a 1999. godine, kada je na pitanje voditelja Larija Kinga ko bi za njega bio potpredsjednik SAD „iz snova“, Tramp odmah pomislio na – Opru Vinfri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.