GLOBUS

Tramp dokazuje da ga je FBI špijunirao!

Avaz.ba

2.2.2018

Bijela kuća najavila je objavljivanje povjerljivog memoranduma Devina Nunsa (Nunes), predsjedavajućeg Odbora za obavještajna pitanja Predstavničkog doma Kongresa SAD, zbog čega su ušli u rat s Federalnim istražnim biroom (FBI).

Kako pišu američki mediji, memorandum na četiri strane navodi dokaze da je FBI zloupotrebio svoju moć i tokom predizborne kampanje špijunirao Donalda Trampa (Trump), sada predsjednika SAD, u korist njegove protukandidatkinje Hilari Klinton (Hillary Clinton). 

- Memorandum će biti objavljen prilično brzo i cijeli svijet će moći da ga vidi - rekao je Džon Keli (John Kelly), šef Trampovog kabineta.

CNN javlja da je Tramp u razgovoru s prijateljima preksinoć rekao da će memorandum dokazati da je FBI bio pristrasan, kao i da je cijela istraga protiv njega bez osnova. 

FBI je odmah saopćio da je „ozbiljno zabrinut“, koliko je tačan povjerljivi memorandum.

- Ozbiljno smo zabrinuti zbog materijalnih propusta i činjenica - saopćio je FBI. 

U memorandumu se navodi da je FBI zloupotrebio Zakon o nadzoru stranih službi, tako što ga je koristio da na neprikladan način dođe do naloga za prisluškivanje, oslanjajući se na neprovjereni dosje o Trampu i Rusiji, koji je sastavio bivši britanski špijun Kristofer Stil (Christopher Stell), a naručila Hilari Klinton (Clinton).


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.