GLOBUS

Traže se ugostiteljski radnici u Irskoj, plata i do 2.350 eura

Avaz.ba

6.2.2018

Irska agencija za zapošljavanje, Action Recruitment, traži veliki broj ugostitelja za rad u Irskoj. Plata je i više nego primamljiva, a kreće se i do 2.350 eura. Ova agencija, usko specijalizirana za ugostiteljstvo, traži radnike za više pozicija, između ostalog traže kuhara, spremača, spremačice, sobarice, konobare, recepcionare, šankere i spa terapeute, prenosi b92.

Na pozciji kuhara, idealni kandidati trebaju da poseduju minimalno od 6 do 12 mjeseci iskustva kao kuhari u hotelu ili visoko rangiranom restoranu. Kandidat mora biti marljiv, a tražene su komunikacijske i timske vještine, a zauzvrat nude rad u najsavremenijim uslovima uz mjesečnu platu i do 2.350 eura, uz dodatne povlastice. 

Irskim hotelima su potrebne i spremačice, a za ovu poziciju je takođe neophodno radno iskustvo od 6 do 12 mjeseci u hotelima koji posjeduju najmanje 3 zvjezdice. Plata za ovu poziciju je 1.800 eura mjesečno ili 21.500 godišnje. 

Irska angencija je zainteresovana i za šankere i konobare, pa tako, kako se navodi u oglasu traže strastvene konobare i šankere koji imaju iskustvo rada u luksuznim restoranima, hotelima ili koktel barovima sa izvanrednim poznavanjem hrane i pića, kao i znanjem engleskog jezika. 

Plata je kao i za ostale pozicije više nego primamljiva - godišnje od 21.500 eura pa sve do 33.600 eura u zavisnosti od pozicije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.