GLOBUS

Kristin Lipinski zbog opasne bakterije preživljava dramu

Uklonjeno 30 posto njenog mekog tkiva - od ruke do butine

Kristin sa suprugom: Još operacija

Avaz.ba

7.2.2018

Kristin Lipinski (37) iz Arizone proživljava pravu životnu dramu. Naime, dobila je nekrotizirajući fascitis, ozbiljnu bakterijsku infekciju, usljed koje se pacijentu, da bi preživio, moraju amputirati udovi. Tačnije, Kristin je napala bakterija koja jede meso.

Sve je počelo općom slabošću, malaksalošću, povišenom temperaturom sve dok joj se ispod pazuha nije pojavio mali osip i onda je, za samo dvije sedmice, ova majka troje djece prošla 10 operacija kojima je uklonjeno 30 posto njenog mekog tkiva - od ruke do butine.

Njen suprug Nejt se nada da će njegova supruga preživjeti i biti čak u mogućnosti hodati s obzirom na to da bakterija nije ušla u njene mišiće i da nije neophodna amputacija.

- Prognoza je i dalje dobra. Ona je mlada i zdrava, a tijelo joj je dobro odgovorilo na terapiju i operacije. Ipak, još nismo završili, postoji šansa da Kristin bude podvrgnuta još nekoj operaciji. Fizioterapeut kaže da će najveći problem biti obim pokreta. Ne znamo hoće li moći podizati ruku iznad glave. Samo 18 sati prije operacije imala je jedva uočljiv osip ispod ruke - rekao je Nejt.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.