GLOBUS

Denzel Vošington: Pobjeda Trampa spriječila rat sa Rusijom i uspostavljanje "orvelovske policijske države"

Avaz.ba

8.2.2018

Izborna pobjeda Donalda Trampa (Trumpa) spasila je SAD od uspostavljanja „“orvelovske“ policijske države“ u rukama demokrata koji bi koristili istu autoritarnu taktiku „stalno iznova“ da „zaobiđu volju naroda na budućim izborima“, tvrdi glumac Denzel Vošington (Denzel Washington).

- Da su demokrate pobijedile na izborima, nikada ne bismo saznali da su koristili lažne dokumente kako bi dobili naloge za špijuniranje američkih građana i političkih protivnika. To nikada nećemo znati. Razmislite o tome - izjavio je Vošington na konferenciji za novinare u Njujorku.

- Oni imaju alat koji će koristiti iznova i iznova da zaobiđu volju naroda na budućim izborima - rekao je Vošington, koji je nominiran za Oskara za film „Roman J. Izrael“.

Na pitanje novinara da li je vjeruje u istinitost memoranduma koji je objavio Kongres u petak, on kaže: „Da, pouzdan je. Ne moramo da znamo sve detalje da bismo ukapirali o čemu se radi.“

- Znamo da je postojao nalog da se špijunira član Trampovog tima, a nalog je izdat na osnovu medijskih izvještaja. Mediji su sve napisali na osnovu informacija dobivenih od  opozicione istraživačke kompanije koju plaćaju demokrate i Hilari Klinton - kaže Vošington.

- Vi ne možete da vidite šta nije uredu s ovim? Šalite se - prokomentirao je on i dodao: „Pa, pretpostavljam da ste novinari. Koliko novinara se suprotstavilo kampanji Hilari Klinton?“

Obraćajući se novinarima lično, Vošington ih je kritizirao da odbijaju da objave kritičko mišljenje o Demokratskoj stranci.

- Odrastao sam kao demokrata. Znam da ima puno ljudi koji energično mrze Trampa - ističe Vošington.

- Ali, morate shvatiti da smo izbjegli metak kada je Klinton izgubila. Čak i više od metka. Izbjegli smo rat s Rusijom i izbjegli smo stvaranje ’orvelovske‘ policijske države.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.