GLOBUS

U Torontu uhapšen vrtlar koji je ubijao homoseksualce, a ostatke zakopavao u temelje kuće

Avaz.ba

9.2.2018

Kanadska policija saopćila je u četvrtak da je pronašla ostatke najmanje šest osoba u temeljima kuće u sjevernom dijelu Toronta koja pripada 66-godišnjem muškarcu, koji je radio kao vrtlar, optuženom za seriju ubistava.

Brus Mekartur ( Bruce McArthur) uhapšen je proteklog mjeseca i optužen za ubistva pet muškaraca koji su nestali prije nekoliko godina u četvrti Toronta koja je decenijama središte okupljanja gradske homoseksualne zajednice, prenosi Index.hr.

Policija skrivala napade na gay zajednicu

Policija je Mekartura nazvala serijskim ubicom, no predmet je kritika jer je mjesecima, tokom kojih su nestajali muškarci, uskraćivala informaciju da neko napada homoseksualnu zajednicu. 

Policija je rekla da pretražuje kuću i drugu imovinu u potrazi za ostacima tijela i očekuje se još optužbi i mogućih žrtava.

Istražitelji su identificirali još jednu žrtvu, Andrjua Kinsmana (Andrew) (49), rekao je detektiv torontske policije Hank Idsinga na konferenciji za novinare ispred kuće gdje su tjelesni ostaci pronađeni. Kinsman je nestao u junu i nalazi se među sobama za čija je ubistva Mekartur optužen. Potraga za dokazima otežana je zbog smrznutog tla, rekao je Idsinga, prenosi agencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.