GLOBUS

Londonski aerodrom zatvoren zbog bombe iz Drugog svjetskog rata

Avaz.ba

12.2.2018

Nakon što je u blizini rijeke Temze pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata, aerodrom "London City Airport" je zatvoren, javljaju agencije.

Aerodrom će biti zatvoren tokom cijelog dana. Svi letovi su otkazani, a to se odnosi na 16.000 putnika koji su bukirali letove s ovog aerodroma.


Aerodrom je zatvoren u nedjelju u 22.00 sati, a policija zajedno s Kraljevskom mornaricom radi na uklanjanju bombe. Pronađena je u pristaništu George V tokom priprema za radove na aerodromu koji se nalazi u istočnom Londonu.


Policija je uspostavila zonu od 214 metara oko bombe, a obavljena je i evakuacija. "British Airways", "Flybe", "CityJet", KLM i "Lufthansa" su kompanije koje koriste ovaj aerodrom za domaće i evropske letove.


Zatvorene su i pojedine ulice, a vozačima se savjetuje da izbjegavaju ovaj dio grada. Željeznička linija u blizini aerodroma je također zatvorena.


Bomba je pronađena tokom priprema za renoviranje aerodroma u koje će biti uloženo 400 miliona funti. Cilj je da aerodrom do 2025. godine primi dodatna dva miliona putnika te 30.000 dodatnih letova godišnje.


Putnici su obaviješteni da ne dolaze na aerodrom jer je terminal zatvoren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.