GLOBUS

Vigemark: Ekonomski forum BiH 2018. došao u pravom trenutku

Avaz.ba

15.2.2018

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunar Vigemark (Lars-Gunar Wigemark) izjavio je da je "Ekonomski forum BiH 2018", koji se održava danas u Sarajevu došao u pravom trenutku jer je prije sedam dana objavljena Strategija EU za zemlje zapadnog Balkana.

- Također, jučer je Vijeće ministara BiH završilo svoj dio posla  usvajanjem odluke koja se tiče Upitnika Evropske komisije, a u petak je MMF odobrio drugu tranšu sredstava u okviru aranžmana koji je vezan za aktivnosti iz Reformske agende - dodao je Vigemark.

Najavio je da će krajem mjeseca u posjetu BiH doputovati predsjedavajući Evropske komisije Žan-Klod Junker (Jean-Claude Juncker), sa saradnicima, u okviru turneje po zemljama zapadnog Balkana, a radi boljeg uvida u stanje u BiH po pitanju evropskih integracija i reformi.

Vigemark je potcrtao da reformski procesi moraju biti nastavljeni i dovršeno je ono što je preostalo, te da činjenica da je ovo izborna godina nije izgovor da reforme ne budu provedene.

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine organizirao je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, a planirano je da kreira sinergiju djelovanja kreatora ekonomskih politika, poslovne i akademske zajednice, sve u cilju oblikovanja atraktivnog poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.