GLOBUS

Moskva: Na adrese ambasada u kovertama stigla puderasta masa

Agencije/ Avaz.ba

15.2.2018

Na adrese 13 stranih ambasada u Moskvi stigle su koverte u kojima se nalazi puderasta smjesa, rekao je danas izvor iz Službe za vanredne situacije, nakon što je još jedna koverta stigla, ovog puta na adresu slovenačke ambasade.

- Ambasada Slovenije u ulici Malaja Dmitrovka 14, primila je poštu u kojoj se nalazio prah - rekao je neimenovani izvor za Tass.

Prema ranijim izvještajima, sumnjive koverte stigle su na adrese šest ambasada 14. februara, a u utorak su koverte sa prahom stigle ambasadama Holandije, SAD, Italije, Bugarske, Kanade i u kancelariji Ujedinjenih nacija.

Izvor je naveo da ta supstanca u kovertama ne predstavlja nikakvu opasnost.

- Vjeruje se da su koverte poslate istog dana, istraga se trenutno odvija. Sve ambasade su primile istu puderastu supstancu - naglasio je izvor.

Prema navodima moskovskog glavnog odjeljenja ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, policija je zaplijenila supstancu i dostavila ih stručnjacima na provjeru.

- Ustanovljeno je da supstanca ne predstavlja nikakvu prijetnju - izjavio je portparol tog odjeljenja.

Prema navodima neimenovanog izvora iz policije, supstanca je sadržala fipronil, insekticid koji se koristi u poljoprivredi i medicini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.