Mnogočlana italijanska porodica maltretirala putnike na kruzeru

Blic.rs
17.02.2018 22:54

Italijanska porodica od 23 člana izbačena je sa kruzera u Melburnu, nakon masovne tuče na brodu i maltretiranja drugih putnika.

Putnici koji su bili sa njima na brodu opisali su trodnevnu torturu na putovanju koje je trebalo da bude idiličan odmor po Južnom Pacifiku. "Karneval ledžend" vanredno je pristao u subotu u luku u Melburnu kako bi iskrcao problematičnu porodicu.

Oni su, naime, u petak izazvali masovnu tuču, a policija istražuje kako je do toga došlo. Putnica Lisa Bolito, ispričala je da je "velika italijanska porodica posljednjih dana napadala Australijance".

- Bili su vrlo nasilni i agresivni. Kapetan je rekao "šta hoćete da uradim sa njima? Da ih bacim preko palube". Svi smo podnijeli po nekoliko žalbi jer su se djeca uplašila kada su gledala kako dave i udaraju ljude - ispričala je lokalnim medijima Bolito.

Putnici su od osoblja broda tražili da ih zatvore u potpalublju, ali su oni to odbili, nakon čega je došlo do još četiri incidenta. Prema riječima svjedoka, obezbjeđenje je počelo da zaskače Italijane, a nakon tri dana torture, cijela porodica je izbačena sa broda. Kako je Bolito ispričala, napali su i njenog sina.

- Gledao sam tuču i jedan momak mi je prišao i rekao "Hoćeš i ti?". Mama je morala da me odvuče od njih, pokušavali su da započnu tuču sa svakim Australijancem kojeg bi našli - ispričao je njen sin, prenosi "Guardian".

Slične izjave dali su i ostali putnici. Porodica je navodno danima bez razloga započinjala tuče, čak i pred djecom koja su se igrala u bazenu, a mnogi su zaradili povrede i masnice. Dan prije nego što su izbačeni izazvali su opću tuču, a djeca su počela da mole roditelje da pozovu policiju.

Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci tuče, na kojima se vidi desetine ljudi koji se tuku, dok obezbjeđenje i osoblje pokušava da ih razdvoji.

U drugom incidentu koji je snimljen, vidi se kako žena, navodno iz Rusije kako piše britanski "Guardian“, udara mlađeg muškarca u glavu praznom flašom. Osoblje broda izvinilo se putnicima zbog incidenata.

Tagovi

Kruzer tuča
NA VRH