Tramp krivca za rusko miješanje u izbore vidi u Obami

CdM
20.02.2018 18:44

Foto: Arhiva

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Trump) rekao je da je njegova administracija “mnogo oštrija” prema Rusiji nego što je to bila administracija bivšeg predsjednika Baraka Obame (Barack), piše "The New York Times".

Tramp je, pokušavajući da skine sa sebe krivicu za miješanje Rusije na izbore u SAD 2016. godine, istakao da prethodna administracija nije učinila dovoljno da spriječi kampanju Kremlja.

Rekao je i da ne vjeruje da se Rusija miješala u američke izbore 2016. godine, što je u suprotnosti sa zaključkom njegovog tima za nacionalnu bezbjednost.

Obavještajni zvaničnici rekli su Kongresu prošle sedmice da postoje dokazi o ruskim pokušajima da se miješaju na srednjoročne izbore, koji će biti održani kasnije ove godine.

Prema dokumentima objavljenim u petak, Rusi su krali identitete američkih građana, i predstavljajući se kao politički aktivisti pokretali osjetljiva pitanja u Sjedinjenim Američkim Državama, kao što su imigracija, religija i rasa, utičući tako na posljednju izbornu kampanju.

NA VRH