GLOBUS

Uznemirujuće: Muškarac u Americi uživo emitirao vlastito ubistvo na Facebooku

Index.hr

27.2.2018

Muškarac iz Sjeverne Karoline uživo je emitirao vlastito ubistvo na društvenoj mreži Facebook.

Policija je objavila da je Prentis Robinson (55) upucan i ubijen u ponedjeljak oko 10 sati ujutro po lokalnom vremenu. Na internetu je objavljen snimak ubistva, koje je emitirano putem Facebooka, prenosi Index.hr.

Šef policije kazao je kako se intenzivno traga za ubicom, koji je identificiran kao 65-godišnji Daglas Klivlend Kolson (Douglas Cleveland Colson).

Robinson se putem usluge Facebook Live požalio da mu je "član porodice ukrao jedan od tri mobitela". Snimao se kada je otišao prijaviti krađu policiji u gradu Vingejt (Wingate). Na povratku iz policijske stanice razmijenio je nekoliko riječi s osumnjičenim, koji ga je zatim upucao.

Šef policije izjavio je da je u šoku zbog ubistva koje je počinjeno samo nekoliko minuta nakon što je razgovarao s Robinsonom. Zbog pucnjave su privremeno zatvoreni škola i univerzitet.

Robinsonova porodica i prijatelji izjavili su da je nedavno proslavio rođendan: "Ovo je nestvarno. Da neko tako hladnokrvno ubije čovjeka, to nije normalno", rekao je Čarls Bejker (Charles Baker), koji je poznavao Robinsona 30 godina. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.