GLOBUS

Silovao je brat, rodila sa 12 godina, a sad živi bez svoje kćerke

Zidove njenog doma i dalje krase dječije slike njene prve kćerke, a zadržala je otiske njenih dlanova, kao i odjeću i jedan uvojak

Sa zaručnikom ima dijete

Avaz.ba

2.3.2018

Najmlađa majka u Evropi, koja je, nakon što ju je silovao brat, rodila kćerku kada joj je bilo samo 12 godina, ispričala je svoje gorko životno iskustvo. Tresa Midlton (Tressa Middleton), danas 24-godišnjakinja iz Škotske, doživjela je traumu kada ju je u njenoj sedmoj godini prvi put silovao pet godina stariji brat Džejson (Jason). Godinama je trpjela strašno seksualno zlostavljanje, nakon kojeg je ostala trudna i sa 12 godina rodila bebu.

 Posljednji susret

O Tresi i njenoj bebi pobrinula se socijalna služba, a ona je dvije godine od svih skrivala užasne detalje o tome kako je zatrudnjela, a onda se, kad joj je bilo 14, slomila i sve priznala socijalnoj radnici. Policija je pokrenula istragu, a Džejson je zatvoren 2009. nakon što je DNK test otkrio da je on otac djeteta.

Uzeli su joj bebu i rekli da će je dati na usvajanje, ali je nakon toga morala s djetetom prekinuti sve kontakte. Tresu i danas progone sjećanja na njihov posljednji susret, kad je djevojčica imala samo tri godine.

Novi život

- Tad nisam shvatala da je to posljednji put da je vidim. Nije me prepoznala i bila je prestrašena. Nisam je čak mogla ni zagrliti, a kad sam pričala s njom, morala sam biti na određenoj udaljenosti – kazala je Tresa, koja joj je nakon toga mogla samo slati pisma.


Tresa nakon poroda u naručju drži kćerku

Iz depresije i svijeta droge u koji je upala nakon što joj je oduzeto dijete, uspjela se izvući uz pomoć terapeuta i počel je graditi novi život uz zaručnika Darena Janga (Darren Young, 31), s kojim je prošle godine dobila prvo zajedničko dijete, kćerku Arijanu (Arihanna). No, zidove njenog doma i dalje krase dječije slike njene prve kćerke, a zadržala je otiske njenih dlanova, kao i njenu odjeću i jedan uvojak.

Nema ni pisma

Iako svake godine svojoj kćerci šalje poklone i za rođendan i za Božić, nova udomiteljska porodica Tresi već tri godine nije poslala čak ni pismo. Djevojčica sad ima 11 godina i svjesna je da je usvojena.

- U trenutku kad je rođena Arijana, osjećala sam radost, ali i dalje osjećam krivicu, jer je ona sa mnom, a moja starija kćerka nije. Srce mi se kida pri pomisli da će Arijana odrastati i da nikad neće upoznati svoju stariju sestru - kaže Tresa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.