GLOBUS

Doktori u Kanadi protestuju: Ne želimo veće plaće!

Ilustracija

Index.hr

7.3.2018

Više od 500 doktora iz Kjubeka protestuje protiv povećanja svojih plaća koje smatraju uvredljivim zbog teškog položaja ostalih zdravstvenih radnika i pacijenata, javlja CNBC.

- Mi, doktori iz Kjubeka koji vjerujemo u snažan javni sistem, protivimo se nedavnom povećanju plaća koje su dogovorile naše medicinske udruge - stoji u pismu doktora koje je potpisalo i oko 150 studenata medicine.

Doktori su u pismu naveli da su uvrijeđeni činjenicom da su dobili povišice u trenutku kada medicinske sestre, tehničari i pacijenti pate:  

- Ove povišice su još šokantnije kada se sjetite da naše medicinske sestre, tehničari i drugo osoblje rade u vrlo teškim uvjetima, a naši pacijenti nemaju svu potrebnu njegu zbog drastičnih rezova u posljednjim godinama te centralizacije moći u ministarstvu zdravstva - stoji u pismu objavljenom na francuskom jeziku.

- Jedino što se čini da je otporno na rezove su naše plaće - naveli su doktori u pismu. Zahtijevaju da se novac koji je uplaćen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem.

- Vjerujemo da postoji način raspodjele resursa zdravstvenog sistema Kjubeka za poboljšanje zdravlja stanovnika i ispunjavanje potreba pacijenata, bez guranja radnika do ruba - stoji u pismu.

- Zahtijevamo da se povišice odobrene doktorima ukinu te resursi sistema bolje raspodijele u korist svih zdravstvenih radnika te da stanovnici Kjubeka dobiju zdravstvene usluge kakve zaslužuju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.