GLOBUS

Dakić je ženu poštedio kako bi za šestogodišnjim sinom patila cijeli život

24sata.hr

13.3.2018

Dražen Dakić iz Bosanske Gradiške (41) ubio je u septembru prošle godine u njemačkom Vilingendorfu sina Darija (6), novog partnera (34) dječakove majke i njenu prijateljicu. Suđenje bi mu trebalo početi u petak, piše Bild.

Dakić je Ektarinu, majku svog sina, ostavio u životu kako bi cijeli život patila za ubijenim djetetom. Tužioci tvrde da se Dakić nije mogao pomiriti s činjenicom da ga je Ektarina u februaru prošle godine ostavila i pobjegla sa sinom. Dakić je oružje kupio u avgustu u Srbiji ili Hrvatskoj. 

Dakić je policiji bio poznat odranije zbog nanošenja tjelesnih povreda i prijetnje. Nekako je saznao gdje se Ektarina i sin skrivaju od njega.

Ektarina je bila u strahu od Dražena i u vrtiću, u koji je išao njen sin, svima je rekla da ne smiju odavati njihovu adresu. Sin je trebao krenuti u školu pa je njegova majka priredila zabavu. Pozvala je novog dečka i prijateljicu. Dražen je upao na zabavu i počeo pucati. Ektarina je pobjegla komšijama. 

Policija je nakon zločina pronašla kćer (3) njene prijateljice koja je bila skrivena u ormaru. Dakić je pobjegao. Počela je velika potraga. Jedan prolaznik ga je vidio pet dana kasnije i pozvao je policiju. Osumnjičeni se predao bez otpora. Prijeti mu doživotna kazna zatvora. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.