IZBORI

I Demokrate se ogradile od uvreda Hilari Klinton

CdM

21.3.2018

Demokrate se spremaju za izbore za Senat na jesen, a među kandidatima, koji bi tokom kampanje mogli da vode stranku, pominju se Kirsten Gilbrend, Kamala Haris, Teri Mekalif Berni Sanders i Džo Bajden. A tu je, ponovo, i Hilari Klinton, piše Fox News.

No, neki demokratski senatori su se distancirali od njenih posljednjih izjava, kojima je, smatraju, ne samo uvrijedila Donalda Trampa već i ponizila njegove glasače.

- Pobijedila sam u mjestima koja su optimistična, dinamična i kreću se unaprijed. Cijela Trampova kampanja "Napravit ćemo Ameriku velikom opet" bila je nazadna - kazala je Klinton.a

Istaknula je da je Tramp obećao glasačima da će riješiti njihove probleme ako ne žele da crnci dobiju prava, ne vole žene ili ne žele da Indo-Amerikanci postanu poput njih, prenosi CdM.

- Raspakujte to na trenutak. Trampovi glasači su nazadni ljudi, oni ne žele da crnci imaju prava, da žene dobiju posao - dodala je Hilari.

Čak i njeni najbliži saveznici osudili su takav elitistički stav, govoreći da su to “previše borbene fraze”, da “nisu korisne”, te da tako “ne treba da se govori o glasačima”.

To nije prvi put da je omalovažila Trampove birače, tokom predsjedničke kampanje je govorila da su oni ženomrsci, rasisti, homofobi, ksenofobi i islamofobi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.