Francuska: Preminuo policajac koji je ponudio sebe u zamjenu za taoca

TERORIZAM U napadu povrijeđeno 15 osoba

Francuska: Preminuo policajac koji je ponudio sebe u zamjenu za taoca

Francuski policajac koji je ponudio sebe u zamjenu za oslobađanje taoca kojeg je u supermarketu na jugu Francuske držao naoružani napadač podlegao je povredama, saopćio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Žerar Kolom.

Policajac Arno Beltram (45) je među prvim pripadnicima policije koji su u petak odgovorili na napad na supermarket u mjestu Treb, a njegovom smrću je bilans žrtava povećan na četiri, prenijela je agencija AP.

Napadač je, također, ubijen, a 15 osoba je povrijeđeno u jučerašnjem napadu, dodaje AP.

Beltram je ponudio sebe u zamjenu za jednu ženu koju je napadač držao kao taoca i teško je ranjen vatrenim oružjem prije nego što je antiteroristička jedinica policije ubila napadača i okončala talačku krizu, navela je agencija France press.

Naoružani napadač je prvo oteo automobil i otvorio vatru na policiju, a zatim uzeo taoce u supermarketu u napadu koji je predsjednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron)označio kao "teroristički islamistički napad".

Francuski predsjednik je rekao da će se istražitelji koncentrirati na utvrđivanje načina na koji je napadač, koga su tužioci identificirali kao Marokanca Raduana Lakdima, nabavio oružje i postao radikaliziran.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

TAGOVI

Francuska
Povezano
NA VRH