FACEBOOK Zakupio cijelu stranu u gotovo svim britanskim novinama

Zakerberg se u britanskim medijima izvinio zbog skandala

Fena
25.03.2018 13:23

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg (Zuckerberg) zakupio je cijelu stranu u gotovo svim britanskim novinama da bi se izvinio zbog skandala koji je nastao korištenjem privatnih podataka, javlja AFP.

- Imamo odgovornost da zaštitimo vaše informacije. Ako to ne možemo, ne zaslužujemo to - navodi se u reklamama koje su u najvećem broju objavljene na udarnim posljednjim stranicama novina.

Zakerberg pojašnjava da je napravljen kviz aplikacija putem kojeg su iskorišteni podaci miliona korisnika u 2014. godini.

- Ovo je bilo kršenje povjerljivog odnosa i žao mi je što nismo uradili više u to vrijeme. Sada radimo na tome da se ovo ne ponovi – rekao je Zakerberg.

Poruke dolaze nakon što je osnivač najveće društvene mreže na svijetu priznao prošle sedmice velike propuste koji su doveli ovu kompaniju pod istrage u SAD i Velikoj Britaniji te znatno snizile cijenu dionica ove kompanije.

Zakerberg navodi da je FB već izmijenio pravila da se ovakva curenja podataka ne bi dešavala.

- Istražujemo svaku aplikaciju koja je imala pristup velikoj količini podataka i očekujemo da će ih biti još. Kad ih nađemo, zabranit ćemo ih i javiti svima koji su pogođeni - rekao je osnivač Facebooka.

NA VRH