MIČIGEN Napadač uhapšen

Šokantno: U bolnici u Mičigenu brutalno napadnuta pokrivena djevojka

Metro
02.04.2018 21:19

Mlada muslimanka u hidžabu našla se u užasnoj situaciji, kada ju je jedan Amerikanac brutalno napao u čekaonici bolnice "Boumont" u Dirbornu, u američkoj saveznoj državi Mičigen, prema videosnimku kojeg je objavio britanski list Metro.

List pojašnjava kako je 57-godišnji Džon Deliz (John) bez ikakvog povoda brutalno napao 19-godišnju djevojku s maramom.

Na videosnimku od dvadeset sekundi vidi se kako Deliz ide prema žrtvi i nasrće na nju, udarajući je po tijelu, nakon čega je nekoliko prisutnih pritrčalo u pomoć kako bi ga zaustavili i spasili djevojku.

List navodi da je žrtva tužila bolnicu, tražeći odštetu od 25.000 američkih dolara jer nije spriječila napad Deliza na nju, koji je bio očigledna opasnost za pacijente.

Djevojka se, također, plaši da je napad možda bio motiviran islamofobijom, jer je ”ona jedina nosila maramu.”

Njen advokat Majed Mougni je rekao da je njegova klijentica, koja je došla u bolnicu sumnjajući da je slomila vilicu nakon pada na ledu, pretrpjela strašan šok nakon ovog incidenta, te da se sada plaši izlazaka napolje. Advokat Mougni navodi kako vjeruje da je njegova klijentica napadnuta ”samo zato što je muslimanka”.

Deliz je uhapšen i izjasnio se krivim za napad. Nalazi se u pritvoru i bit će mu suđeno kasnije nakon ispitivanja njegove mentalne sposobnosti 30. maja.

NA VRH