MAFIJA

Zbog ubistva Đurovića uhapšen Prika, saradnik ''škaljarskog klana''

CDM.me
05.04.2018 19:31

Zagrebačka policija uhapsila je jučer Darka Veskovića (38) zvanog Prika, koji je navodno saradnik ''škaljarskog klana'', po potjernici Srbije zbog sumnje da je s Nemanjom Ivanovim (36) 10. marta na Voždovcu ubio Baranina Blaža Đurovića (39).

On je uhapšen dan nakon što su nadležni u Hrvatskoj obaviješteni da je za njim raspisana potjernica. Policija Zagreba je reagirala nakon što im je policija Srbije dostavila informacije o njegovom kretanju.

Vesković je identificiran ubrzo poslije hapšenja Nemanje Ivanova, s kojim je Đurović navodno bio u sukobu i koji je navodno blizak Filipu Koraću, “desnoj ruci” Luke Bojovića, jednog od vođa ''zemunskog klana''.

Počeo s heroinom, nastavio s ubistvima?

Prema navodima policije, Vesković se u početku bavio dilanjem heroina. Sada se očekuje da će njegovo hapšenje rasvijetliti detalje ubistva Đurovića.

U Blaža Đurovića ispred njegove kuće u beogradskom naselju Voždovac ubice su ispalile 29 metaka. Motiv likvidacije navodno je sukob Ivanova i Đurovića, koji je počeo 2014. zbog trgovine drogom.

Kako navode mediji u Srbiji, Đurović je navodno Ivanovu dao oko 56.000 eura da bi kupio čist kokain, u zamjenu za dio zarade od prodaje narkotika. Prema navodima istrage, Ivanov mu se ubrzo javio i saopćio da je posao propao, a nakon čega je Đurović tražio da mu se vrati uloženo.

Prema navodima istrage, Đurović je saznao da ga je Ivanov prevario, pa je s prijateljem Jovicom Radonjićem oteo nekadašnjeg prijatelja. Zbog te otmice Đurović je bio i u pritvoru, dok je njegov saučesnik Radonjić u aprilu 2015. ubijen na Zvezdari.

Ivanov je bio optužen i za ubistvo Vladana Veličkovića u januaru 2015. godine u hotelu „Majdan” u Beogradu. Na osnovu crvene potjernice uhapšen je u Beču, Buhanac u Njemačkoj. Na suđenju je Ivanov oslobođen, dok je njegov drug osuđen na 11 godina zatvora zbog ubistva Veličkovića.

Novac prao s Ivanom Ćirićem?

Osumnjičeni Vesković je, prema operativnim saznanjima, novac zarađen od prodaje droge prao ulaganjem u izgradnju stanova u Beogradu.

Kao glavni saradnik spominje se Ivan Ćirić Ćira, koji je bio blizak ''voždovačkom klanu''. Ćirić je ubijen 20. oktobra prošle godine u pucnjavi na Trošarini. Tada je ubijen i njegov prijatelj Ivan Milić.

NA VRH