AUSTRALIJA

Ugovorila silovanje maloljetne kćerke

Peta kao petnaestogodišnjakinja s majkom Teresom

Avaz.ba

16.4.2018

Žena čija je majka organizirala njeno silovanje kada je imala samo 15 godina, apelirala je na sud da majci produže zatvorsku kaznu, jer bi ove godine trebala izaći na slobodu.

Živi u strahu

Petu Batler (Butler) silovao je nepoznat gojazni muškarac u hotelskoj sobi u australskom Brizbejnu 2006. godine, a iza svega je stajala njena majka Tereza (Therese).

Dvanaest godina kasnije, njen zlostavljač, poznat samo kao Tomo (Thommo), još nije uhvaćen, a četverogodišnja kazna koju služi Tereza ukinuta je nakon 12 mjeseci, pa bi se ona trebala uskoro naći na slobodi.

Peta, koja sada ima 27 godina i vlastitu djecu, kazala je da se još boji za svoj život, kao i za život svoje porodice, a sada je još više u strahu zbog majčinog puštanja na slobodu.

Tereza je osuđena jer je odvela svoju maloljetnu kćerku na zabavu, opila je alkoholom i prisilila na seks sa strancem. U zatvoru je završila tek 2016. nakon što je Peta uz pomoć policije snimila telefonski razgovor u kojem njena majka priznaje zločin.

Peta je prošlog mjeseca otkrila mučne detalje silovanja, prisjećajući se mirisa gojaznog muškarca i njegove brade koja ju je grebala.

Kazala je kako je tada samo željela da njena majka, koja je u tom trenutku ispred sobe pušila cigaretu, uđe unutra i spasi je.

Sve isplanirala

- Znala je šta se događa. Mogla me ubiti tog dana. Odvela me na to mjesto i unaprijed sve isplanirala. To nije majka - kazala je medijima.

Prije nego što ju je prisilila da uđe u hotelsku sobu s Tomom, majka ju je zagrlila i kazala joj da će „sve biti u redu“. Idućeg jutra Tomo ih je odvezao na autobusku stanicu, u potpunoj tišini, prisjetila se Peta.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.