SVIJET

Bil Gejts upozorava: Čeka nas velika finansijska kriza!

AFP

tportal.hr

18.4.2018

Finansijska kriza iz 2008. godine dovela je do velike recesije i miliona izgubljenih poslova. Sjedinjene Države, kao i ostatak svijeta, oporavljali su se od posljedica godinama.

Suosnivač "Microsofta" Bil Gejts (Bill Gates) uvjeren je kako se trebamo pripremiti za novu. Tokom događanja "Ask Me Anything" na servisu Reddit pitali su ga hoće li SAD u bliskoj budućnosti iskusiti krizu poput one iz 2008.

- Da. Teško je reći kad, ali izvjesno je kako hoće. Voren Bufe (Warren Buffet) je govorio o tome, a on se daleko bolje razumije u to područje nego ja - bio je direktan Gejts.

Iako su prije deset godina milioni Amerikanaca ostali bez posla te se američka privreda još uvijek oporavlja od krize, smatra da su Sjedinjene Američke Države recesiju prebrodile koliko-toliko uspješno i da za njene stanovnike dolaze bolji dani. 

– Prilično je izvjesno da će naša djeca živjeti puno bolje od nas. Optimist sam, mislim da će kapitalizam i inovacije popraviti situaciju za sve, ne samo za Amerikance - rekao je Gejts.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.