GLOBUS

Samoubistva uživo: Odlučili sebi oduzeti život i sve to prenosili na Facebooku

Blic.rs

23.4.2018

Serija tragičnih samoubistava uživo emitirana je na društvenoj mreži Facebook. Jedan muškarac s Tajlanda ubio se jer ga je ostavila djevojka, dok je Kambodžanin ubio svoju bivšu suprugu prije nego što je skočio s mosta.

Tajlanđanin Napatarakul Pačajakan (37) upucao se u glavu dok se snimao uživo na Facebooku nakon što ga je ostavila djevojka, jer je provodio previše vremena opijajući se s drugovima, prenosi Blic.rs.

On se svađao s djevojkom Noi Sitinon (32) u svojoj kući nakon nekoliko uzastopnih noći koje je proveo u kafani. Svađa se završila kada je Noi rekla da raskidaju, a on je u četvrtak nastavio da se opija do kasnih sati.

U 2.30 poslije ponoći se isteturao iz kuće, položio telefon na svoj automobil i snimao svoje posljednje trenutke. Izvadio je pištolj i upucao se pred pratiocima. Sve je direktno objavljeno na live streamu, a kamera je nastavila da snima sve do dolaska policije i njegove djevojke Noi na mjesto nesreće, sat kasnije.

- Ovo nije realno. Ne mogu da razumijem. Samo sam htjela da odem negdje da spavam. Ne, to je moja krivica - vrištala je Noi.

Kako je rekao šef policije, Napatarakul je često pio s komšijama i prijateljima, piše "Daily Mail". U međuvremenu, Ra Čaj Rat (21) je postao prva osoba iz Kambodže koja je snimila samoubistvo. Najprije je u četvrtak ubio bivšu ženu, nakon čega je skočio s obližnjeg mosta, a sve je snimao i emitirao na društvenoj mreži.

Ženu je ubio u školi, a zatim je otišao na most Cubasa u provinciji Kandal i skočio u rijeku Mekong. Kako je rekla policija, snimio je samo svoju smrt.

- Nikada se ovo nije desilo. Ovo je prvi slučaj - saopćeno je iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.