GLOBUS

Poznat identitet napadača iz Toronta koji je ubio 10, a ranio 15 ljudi

Index.hr

24.4.2018

Osumnjičeni za napad kombijem na pješake u Torontu, u kojem je, prema najnovijim podacima, poginulo desetero, a ranjeno 15 ljudi, jeste 25-godišnji Alek Minasian (Minassian), javila je u ponedjeljak televizija CBC.

Vozač unajmljenog bijelog kombija namjerno se zaletio u masu ljudi u sjevernom dijelu Toronta, saopćili su policija i bolnički izvori, prenosi Index.hr.


CBC je objavio da je Minasian iz Ričmond Hila, predgrađa Toronta, a na njegovom LinkedIn profilu piše da je student fakulteta Seneca u Nort Jorku. Ari Bluf ispričao je za CBC da je pohađao istu osnovnu školu kao i Minasijan, kojeg je opisao kao samotnjaka: "Nikada ga nisam vidio s prijateljima. Mislim da nije bio previše društven, obično bih ga viđao samog u hodnicima ili u kantini."

Vozač je u pritvoru, objavila je policija. Prema riječima šefa policije, motivi napada još nisu poznati, no, prema riječima kanadskog ministra za javnu sigurnost, napad u Torontu nema veze s pitanjem nacionalne sigurnosti.

Šef policije Mark Senders (Saunders) kazao je da se čini da je incident namjerno izazvan te da je vozač unajmljenog kombija priveden bez otpora.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.