GLOBUS

Otac je pokušavao oživjeti Alfija, a potom zaspao pored malog anđela

Index.hr

29.4.2018

U subotu ujutro, nakon teške bolesti koju je pratio cijeli svijet, umro je mali Alfi Evans (Alfie).

Mali borac, koji se liječio u bolnici u Liverpulu, umro je u 2:30 ujutro, objavili su njegovi roditelji.  

Roditelji su bili s njim i u trenucima kad je umirao. Njegov shrvani otac, kako prenosi britanski "Mirror", dječaka je pokušavao oživjeti umjetnim disanjem. 

No, za teško bolesnog Alfija nije bilo spasa.

- Našem dječaku su narasla krila sinoć u 2:30. Srve nam je slomljeno - napisali su shrvani roditelji na Facebooku.

Shrvani otac deset je minuta pokušavao oživjeti sina. Nakon što je nesretni dječak umro, roditelji su zaspali kraj njega u krevetu. 

Alfi Evans mjesecima je bio u središtu borbe njegovih roditelja protiv britanskog zdravstvenog i sudskog sistea, koji su zaključili da je za dječaka najbolje da se isključe aparati za održavanje na životu. Alfijev otac Tom Evans rekao je da su liječnici isključili aparate u ponedjeljak, ali dječak je nastavio samostalno disati i dobio je kisik.  

Liječnici su izjavili da Alfi ima rijetku genetsku bolest zbog koje mu progresivno slabe mišići, od kakve je bolovao i 11-mjesečni Čarli Gard (Charlie Gard). U augustu prošle godine pretrpio je teško oštećenje mozga i liječnici su tada rekli da ne može biti izliječen.

  Britanski sud u februaru je dao dopuštenje bolnici "Alder Hey" da malenog Alfiju isključi aparate za održavanje na životu. Alfi je bio u bolnici u Liverpulu od decembra 2016. godine, a doktori su tada rekli kako smatraju da boluje od rijetke neurološke degenerativne bolesti. 
 

Roditelji su uzalud pokušavali dobiti odobrenje da ga prevezu u bolnicu u Rimu na daljnje liječenje, a njegov otac izjavio je kako ne vjeruje da Alfi boluje od neurološke bolesti te da bi mogao živjeti još godinama.

Međutim, doktori su upozorili da bi "svaki daljnji pokušaj liječenja dječaka bio uzaludan, bezobziran i nehuman" 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.