GLOBUS

Republikanci predložili Trampa za Nobelovu nagradu za mir

Index.hr

3.5.2018

Grupa najvećih pristalica Donalda Trampa (Trump) u zastupničkom domu Kongresa poslala je pismo norveškom odboru i time službeno nominirala američkog predsjednika za Nobelovu nagradu za mir, javlja CNN.

Republikanski zastupnik Luk Meser (Luke Messer) i njegove kolege napisali su pismo u kojem podržavaju Trampovu nominaciju i tvrde da zaslužuje nagradu zbog rada u svrhu završetka Korejskog rata i donošenja mira na Korejski poluotok.

- Otkad je započeo svoj mandat, Tramp neumorno radi na stavljanju maksimalnog pritiska na Sjevernu Koreju da bi zaustavio njen zabranjeni program naoružanja i doveo mir u regiju - stoji u pismu, prenosi Index.hr.

Nakon historijskog sastanka vođa Sjeverne i Južne Koreje, mnogi su stručnjaci i južnokorejska ministrica vanjskih poslova zasluge za službeno proglašenje kraja Korejskog rata pripisali Trampu.

Ako Tramp primi ovu nagradu, postat će peti američki predsjednik kojem je ukazana takva čast. Teodor Ruzvelt (Theodore Roosevelt), Vudro Vilson (Woodrow Wilson), Džimi Karter (Jimmy Carter) i Barak Obama (Barack) su ranije primili Nobelovu nagradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.