GLOBUS

Erdoan sutra s Vučićem o jačanju saradnje Srbije i Turske

Srna

5.5.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovat će sutra u dvodnevnu zvaničnu posjetu Turskoj tokom koje će biti riječi o jačanju bilateralnih odnosa, saopćeno je iz kabineta turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan). 

U saopćenju se navodi da Vučić u posjetu dolazi na poziv turskog predsjednika, prenosi list Huriyyet.

- U okviru posjete bit će održan i prvi sastanak Visokog vijeća za saradnju Turske i Srbije. Na sastancima će biti razgovarano i o bilateralnim odnosima Srbije i Turske koji će doprinijeti regionu, kao i koracima koje treba poduzeti da bi se oni ojačali - dodaje se u saopćenju.

Iz turskog predsjedništva ističu da se očekuje da će Erdoan "razmijeniti gledišta povodom nedavnog razvoja situacije na regionalnom i međunarodnom nivou", prenose beogradski mediji.

Ono što je zanimljivo je da tročlano Predsjedništvo BiH nikada u punom sastavu nije boravilo u službenoj posjeti Turskoj. Uglavnom su to bile pojedinačne posjete.

U međuvremenu je potvrđeno da će turski predsjednik u Sarajevu 20. maja održati predizborni miting, uoči parlamentarnih i predsjedničkih izbora u Turskoj 24. juna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.