UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Leopard u nacionalnom parku u Ugandi pojeo trogodišnjeg dječaka

Index.hr

8.5.2018

Vlasti u Ugandi tragaju za leopardom iz nacionalnog parka ''Queen Elizabeth'' koji je zgrabio i pojeo malenog sina čuvara parka, javljaju svjetski mediji.

Trogodišnji dječak bio je pod nadzorom dadilje u neograđenom dijelu nacionalnog parka za osoblje u petak navečer kada ga je leopard zgrabio. Portparol vlasti Bashir Hangi izjavio je da je dijete slijedilo dadilju koja je izašla iz područja za osoblje.

- Dadilja nije primijetila da ju je dijete slijedilo. Čula je njegove vriskove i intervenirala, ali bilo je prekasno i leopard je nestao u grmlju. Sljedećeg dana pronašli smo dječakovu lobanju. Potraga se nastavlja i namjera nam je uhvatiti leoparda i ukloniti ga iz divljine jer, čim jednom okusi ljudski meso, pokušat će to opet učiniti - dodao je Hangi.

''Queen Elizabeth'' je najposjećeniji nacionalni park u Ugandi. Do napada je došlo samo sedam dana nakon što je vlasnika britanskog safari parka napao lav u Južnoafričkoj Republici.

Mike Hodge (71) pretrpio je lom čeljusti nakon napada u parku za životinje Marakele u Thabazimbiju. Na internetu je objavljen uznemirujući snimak koja prikazuje prestravljene turiste kako vrište i pozivaju u pomoć dok lav napada Hodgea, koji je pokazivao park posjetiocima. Desetogodišnji lav Samba ubijen je nakon napada.

Upozoravamo da su prizori na snimci uznemirujući.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.