GLOBUS

Objavljen snimak policajca koji davi crnca nakon svađe u restoranu

Avaz.ba

11.5.2018

Entoni Vol (Anthony Wall) bio je pratnja svojoj sestri na njenoj maturalnoj večeri, nakon čega su zajedno svratili u lokalnu zalogajnicu lanca "Waffle House" u Varsav, u Sjevernoj Karolini. Tamo su se posvađali s osobljem koje je pozvalo policiju.

Do svađe je navodno došlo jer su brati i sestra prigovorili zbog toga što moraju posebno platiti plastični pribor za jelo. 

Iako nije jasno što se onda točno dogodilo, snimka koja se naveliko širi društvenim mrežama pokazuje sljedeće: policajac zabija mladog crnca u odijelu uza stakleni zid, davi ga i potom ga obara na pod i pokušava mu staviti lisice, dok ovaj viče: “Makni svoje ruke s mene!”

 

Policija istražuje incident, javlja CNN. Gradski šef policije Erik Sauterland (Eric Southerland) odbio je imenovati policajskog službenika, ali rekao je da je odgovorio na svađu ili tučnjavu u toku. Vol je uhapšen za remećenjeg javnog reda i mira i opiranje hapšenju.     

Na drugom videu koji je objavila podružnica CNN-a u Sjevernoj Karolini WTVD mogu se vidjeti Vol i njegova sestra kako viču na osoblje restorana. 

- Ispitujemo incident… kako bismo prikupili sve činjenice. Početni izvještaji kažu da je mušterija postala razdražena i da je policija pozvana - izjavio je portparol "Waffle Housea", Pet Varner (Pat Warner).


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.