SVE POPULARNIJI

Raste rejting Donalda Trampa

VOA

12.5.2018

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp uživa u svom najprimjećenijem spoljnopolitičkom poduhvatu do sada, povratku troje Amerikanaca koji su bili u zatvoru u Sjevernoj Koreji, navodi Glas Amerike.

Tramp se nada da će pomak u odnosima sa Sjevernom Korejom podići njegov historijski nizak rejting, koji se posljednjih sedmica popravlja.

Tramp je sačekao trojicu Amerikanaca oslobođenih iz Sjeverne Koreje – savršen televizijski momenat za predsjednika koji hoće da popravi svoj rejting.

“Veoma je važno to što smo uspjeli da oslobodimo ovo troje ljudi”, rekao je šef Bijele kuće.

Navodi se da se Tramp već dugo žali kako ne dobija dovoljno pohvala za jačanje američke ekonomije i često kritikuje medije za, kako kaže, preokupaciju istragom o Rusiji koju vodi Robert Maler.

“Imamo najbolju stopu zaposlenosti ikada. I pored toga, slušamo samo o lažnom lovu na vještice u vezi sa Rusijom”, kazao je Tramp.

On je ispunio još jedno obećanje iz kampanje i povukao SAD iz sporazuma sa Iranom, što su kritikovale demokrate, među njima i senator Ben Kardin.

“Povlačenje iz nuklearnog sporazuma će izolovati Ameriku i pomaže Iranu i radi protiv našeg cilja – da kontrolišemo njihove aktivnosti”, ocijenio je Kardin.

Analitičar Džon Fortije izjavio je da se Trampov rejting blago popravio prethodnih nedjelja, ali on i dalje ostaje polarizujuća figura.

“Mislim da su stavovi i onih koji vole Trampa i onih koji ga ne vole sve čvršći. Interesantno je da se njegovi rejtinzi poslednjih mjeseci nisu mnogo promenili, a deluje da se mnogo toga dogodilo”, naveo je Fortije.

Glas Amerike navodi da se Tramp nada da će održati fokus na domaćoj ekonomiji i Sjevernoj Koreji i što dalje od istrage o Rusiji, pravnih neprilika u kojima se nalazi njegov lični advokat Majkl Koen i sudskog spora oko navodne seksualne afere sa porno glumicom Stormi Danijels.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.