KANADA

Misterij i dalje traje: Na obalu isplivalo 14. ljudsko stopalo

24sata.hr

16.5.2018

Još od 2007. godine Britanska Kolumbija se susreće s pomalo neobjašnjivim pojavama. U određenim periodima na obalu isplivaju ljudska stopala s cipelama. Posljednji put se to dogodilo ovog vikenda.

Na otoku Gabriola, na kojem živi oko 4.000 ljudi, šetač je pronašao stopalo u obući. Do sada je na obalama Britanske Kolumbije pronađeno ukupno 14 stopala.

O njima postoje različite teorije. Neki govore da je riječ o žrtvama cunamija, neki da je riječ o trgovini ljudima, a neki sumnjaju da ih je u more možda bacio serijski ubica.

Forenzičari pak kažu da je riječ o samoubistvima i nesrećama.

Endi Votson (Andy Watson), portparol sudske medicine u Britanskoj Kolumbiji, kaže da su uspjeli identificirati devet stopala.


Većina pronađenih stopala je bila muška. Devet njih su bila desna, tri su bila veličine 45,5. Stopalo koje je pronađeno 2012. godine propadalo je muškarcu koji se utopio prije 25 godina tokom ribolova.

- Mi možemo tačno odrediti je li stopalo pripadalo čovjeku koji se utopio, je li neko namjerno odvojio stopalo od tijela ili se odvojilo na prirodan način - kaže Votson.

Budući da su morske struje vrlo jako, moguće je da su neka stopala došla s Aljaske. Za teoretičare zavjere ta objašnjenja nisu prihvatljiva i vjeruju da postoje neka druga, piše ''Bild''.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.