GLOBUS

Pronađena crna kutija iz aviona koji se srušio na Kubi

Index.hr

20.5.2018

Na Kubi se u petak dogodila najgora avionska nesreća u toj zemlji u posljednjih 30 godina. U avionu koji se srušio kod Havane poginulo je više od 100 osoba, među kojima je bilo i nekoliko stranaca.

Jučer je pronađena jedna do dvije crne kutije, koliko ih je bilo u avionu. Pronađena crna kutija u dobrom je stanju, piše BBC.

Ministar prometa Adel Izkuerdo (Yzquierdo) kazao je da se nada da će uskoro biti pronađena i druga crna kutija. Inače, na Kubi je jučer počela dvodnevna žalost za poginulim putnicima u srušenom avionu, prenosi Index.hr.

Nesreća se dogodila ubrzo nakon polijetanja avion Boeing 737, koji se sa 105 putnika, uključujući i petero djece te devetero članova posade, srušio u polje blizu naseljenog područja.

Državne vlasti i mediji obavijestili su da su tri putnice preživjele pad aviona te su primljene u bolnicu, ali u kritičnom stanju. Jedna od putnica starosti je između 18 i 25 godina, a ostale dvije su u tridesetim godinama, piše BBC. Rodbina jedne od putnica kazala je kako je ona sva u opekotinama i natečena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.