AMERIKA

Tinejdžer iz Teksasa, koji je ubio 10 ljudi, bio ogorčen jer ga je jedna učenica odbila

Fena

20.5.2018

Tinejdžer koji je ubio osmero učenika i dvoje nastavnika u Teksasu je bio iznerviran upornim odbijanjem djevojke prema kojoj je agresivno nastupao, ispričala je majka jedne od žrtava pokolja, prenio je Reuters pisanje američkih medija.

Sadi Rodrigez (Sadie Rodriguez), majka učenice Šana Fišer (Shana Fisher), rekla je da je njena kćerka četiri mjeseca odbijala agresivne pokušaje napadača Dimitrios Pagurtis (Dimitrios Pagourtzis) da uspostavi vezu. Na koncu, ona mu se suprotstavila i osramotila ga u razredu.

- Sedam dana nakon toga on je pucao na sve koje nije volio, a Šana je bila prva među njima – rekla je majka američkim medijima. 

Ako se pokaže tačnim, ovo će biti drugo masovno ubistvo koje je počinjeno iz istih motiva.

Istraga o slučaju je ušla u treći dan, a zvanični izvori ne navode motiv za masakr, koji je četvrti najgori u školama u američkoj historiji. Učenici opisuju napadača kao usamljenog učenika koji je bio dio fudbalskog tima. Oružje je uzeo od oca koji ga je posjedovao legalno. Istražitelji navode da je on želio nakon pokolja izvršiti samoubistvo, ali nije imao hrabrosti za to.

Napadač u pritvoru čeka optužnicu i suđenje u Teksasu, gdje postoji smrtna kazna.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.