BRAZIL

Blogerica preminula od raka: Život može biti pun svjetla bez obzira na teške trenutke

New York Post

26.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Brazilski model i blogerica Nara Almeida (24), koju na Instagramu prati 4,6 miliona ljudi, umrla je u Sao Paulu nakon desetomjesčne bitke s rakom, javlja New York Post.

- Nažalost, uprkos velikoj borbi Nara je preminula. Želio sam biti uz nju zauvijek, ali sada zaslužuje mir. Njezina smrt će ostaviti veliku prazninu u mom srcu, ali će isto tako ona zauvijek živjeti u meni, uvijek će mi biti inspiracija, netko zbog koga ću vidjeti samo dobro u svijetu. Siguran sam da će i dalje pružati snagu i nadu mnogim ljudima, kao što joj je i bila želja. Počivala u miru, ljubavi - objavio je njen momak Pedro Roča (Rocha) s kojim je bila u dvogodišnjoj vezi. 

Nari je rak želuca dijagnosticiran u avgustu 2017. godine

Model i blogerica stekla je hordu obožavatelja zbog pozitivnih poruka koje je redovno dijelila na društvenim mrežama. Otkako joj je dijagnosticiran rak na Instagramu je dokumentirala liječenje i tretmane na koje je odlazila, detaljno opisujući emocionalnu i fizičku borbu kroz koju je prolazila.

Kad je saznala da ima rak, Nara je napisala:

- Nikad neću zaboraviti energiju koju sam osjetila i sve što sam mogla je plakati, ali ne zbog tuge, već zbog osjećaja da sam izabrana da budem dio većeg plana. Ovako ja to gledam. Sve se događa s razlogom! Ovaj veliki plan tek ćemo kasnije shvatiti. Željela sam da moj život bude vrijedan. Znam da će me ovo ojačati da budem ono što sam uvijek željela i da ću vam prenijeti poruku da život može biti pun svjetla i ljubavi bez obzira na teške trenutke - napisala je.

- Još jednom ponavljam, ovo je samo faza. Sigurna sam da ovo neće biti moj kraj - napisala je.

Krajem aprila je napisala:  

- Samo Bog i ja znamo kroz što sam sve prošla, koliko trauma, koliko neprospavanih noći dok sam plakala u bolovima... Bože, želim da se to što prije završi, daj mi snage da izdržim, molim te.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.