SAD

Učenik ranio dvije osobe u američkoj školi, savladao ga učitelj

Avaz.ba

26.5.2018

Učenik naoružan s dva pištolja otvorio je jučer vatru u srednjoj školi u Indijanapolisu te ranio jednog učenika i jednog nastavnika prije nego što je savladan, objavili su američki mediji.

Učenik Iten Sonbreker (Ethan Stonebraker) rekao je da bi, vjerovatno, bilo još ranjenih da jedan nastavnik nije savladao napadača koji je izvukao pištolj i otvorio vatru dok je razred pisao test. 

Naš nastavnik iz prirodoslovnih predmeta odmah je na njega skočio, oteo mu pištolj i srušio ga na pod - rekao je Stonbraker. 

- Da nije bilo njega, sigurno bi nas bilo i više ranjenih - kazao je. 

Do napada u školi "Noblesville West" došlo je oko 9 sati ujutro, rekao je načelnik policije Kevin Džovit (Kevin Jowitt) na konferenciji za novinare. Dodao je da je napadač zatražio da ode iz škole, a potom se vratio naoružan.

Nije poznato koja je težina ozljeda ranjenih učenika i nastavnika, ali porodica ozlijeđenog učitelja Džejsona Šemana (Jasona Seamana, 29) rekla je da je upucan tri puta i da je operiran, prenosi Indy Star.

Njegov brat Džeremi (Jeremy) rekao je da nije iznenađen činjenicom što je Šeman riskirao svoj život za svoje učenike.

- Nije me iznenadilo, da budem iskren. On stvarno nikad nije bio osoba koja će bježati. Kad je sigurnost djece u pitanju, nije me iznenadilo da je napravio ono što je morao - kazao je brat ovog heroja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.