DIPLOMATIJA

U znak solidarnosti s Madurom, kubanski predsjednik u posjeti Venecueli

Index.hr

31.5.2018

Možeš računati na Kubu danas i zauvijek, izjavio je kubanski predsjednik  Migel Dijaz-Kanel (Miguel Diaz-Canel), nakon sastanka s Nikolasom Madurom (Nicolasom Madurom), predsjednikom Venecuele, čiji je ponovni izbor na čelno mjesto države ovaj mjesec izazvao osude Zapada, javljaju mediji.

Razgovori su organizirani u sklopu prve inozemne posjete kubanskog predsjednika  Venecueli, s ciljem solidarisanja s Madurom, uz obećanje podrške, bez obzira na veličinu  izazova.

Sastanak dvojice predsjednika održan je u predsjedničkoj palači Miraflores.

SAD, EU i većina latinoameričkih zemalja osudili su Madurov reizbor 20. maja, ocijenivši da izbori nisu održani prema demokratskim standardima. Dvojici njegovih suparnika nije bilo dozvoljeno sudjelovanje na izborima. Opozicija  je bojkotirala te izbore nazivajući ih "velikom prevarom". SAD su uvele nove sankcije Venecueli, a o tome razmišlja i EU.

No, Kina i Rusija upozorile su ostale zemlje da se ne miješaju u državu koju vodi socijalistički predsjednik, a podršku su iskazale i druge ljevičarske vlade u regiji, od Kube do Bolivije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.