JET SET

Upoznajte Kristinu, bogatija je od kraljice Engleske

Blic.rs

31.5.2018

Najbogatija Britanka za koju do sada niko nije čuo je Kristina Bertareli (Cristina Bertarelli), zvanično pjevačica, čije bogatstvo dostiže 9,88 milijardi dolara.

Bogatija je od kraljice Engleske, pjevačice Adel i književnice Džej Kej Rouling (J. K. Rowling) zajedno, i tek nešto malo "siromašnija" od ruskog tajkuna Romana Abramoviča (Roman Abramovich).

Misteriozna bogatašica, milijarde nije stekla pjevanjem, već udajom za Ernesta Bertarelija (Ernesto Bertarelli), švicarsko-italijanskog biznismena, koji je 2006. godine za 6,7 milijardi dolara prodao biotehnološku firmu "Serano", koju je naslijedio od oca. Ernest i Kristina, kojoj je nadimak Kristi, na "ludi kamen" stali su 2000. godine. 

Njegova supruga nekada je bila obična djevojka iz srednje klase sa željom da postane popularna, a prvi korak u tome bila je titula Miss Velike Britanije osamdesetih godina, zatim pjevačka karijera, u kojoj do 46. godine, koliko ima danas, nije uradila ništa značajnije.

To je, međutim, ne sprečava da uživa u nezamislivom luksuzu. Kristi je od supruga za rođendan dobila 100 miliona dolara vrijednu jahtu, inače najveću koja je ikada napravljena u Velikoj Britaniji. I proslava 40. rođendana anonimne pjevačice mjeri se sa šest nula, tačnije dva miliona, koliko je njen suprug platio za žurku. Par poseduje i čitav niz luksuznih nekretnina od Italije, gdje su se upoznali, preko Londona, pa čak i skijalište u Švicarskoj.

Možda najbolji njen nastup ili bar najisplativiji bio je onaj u Ženevi 2000. godine, kada je pjevala na svom venčanju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.