VAŠINGTON

Donald Tramp u Ovalnom uredu primio Kim Kardašijan: Bilo je sjajno, razgovarali smo o reformama

Fena

31.5.2018

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) sastao se u Bijeloj kući sa starletom Kim Kardašijan Vest (Kardashian West) da bi razgovarali o pomilovanju 63-godišnje žene koja se već dvije decenije nalazi iza rešetaka zbog droge, javlja BBC.

Alis Džonson (Alice Johnson), koja je sad i prabaka, osuđena je na dugotrajnu kaznu zatvora iako joj je to bio prvi prekršaj povezan s narkoticima. Također, Trampov zet Džared Kušner (Jared Kushner) je u kontaktima sa Kardašijan u vezi s ovim slučajem posljednjih mjeseci.

Kćerka osuđene Džonson je potvrdila medijima da je došlo do susreta, a Tramp je kasnije objavio na društvenim mrežama da je imao "odličan sastanak".

Slučaj Alis Džonson je dirnuo televizijsku zvijezdu kada je vidjela video objavljen na društvenim mrežama. Kćerka osuđenice je rekla američkim medijima da se proces pomilovanja znatno ubrzao otkad se Kardašijan uključila.

Tramp je na Twitteru objavio fotografiju iz Ovalnog ureda na kojoj pozira u društvu Kim.

- Imali smo sjajan sastanak, razgovarali smo o reformama zatvorskog sistema i izricanju presuda - napisao je na Tramp Twitteru.

Kardašijan je u saopćenju navela da se nada da će predsjednik pomilovati gospođu Džonson, kojoj je u srijedu, igrom slučaja, bio rođendan, a američki mediji javljaju da je dogovorila još jedan sastanak o toj temi s Kušnerom, ali i s njegovom suprugom i predsjednikovom kćerkom Ivankom, s kojima će uskoro večerati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.