NAGRADE

Brajan Hojt Ji dobitnik prestižnog priznanja Centra za transatlantske odnose SAIS

Fena

4.6.2018

Centar za transatlantske odnose SAIS pri "Johns Hopkins" Univerzitetu u Vašingtonu objavio je da će dodijeliti nagradu “Mediterranean Leadership Award” bivšem zamjeniku pomoćnika državnog sekretara SAD Brajanu Hojt Jiu (Brian Hoyt Yee) za njegov doprinos jačanju demokratije te podrške euro-transatlantskim integracijama na Balkanu.

Brajan Hojt Ji će ovo priznanje dobiti 13. juna, nakon panel-diskusije “Zapadni Balkan: Evropa ili ne?”. Na panelu će učestvovati Tomas Kantrimen (Thomas Countryman), bivši pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Balkan, Daniel Hamilton, Danijel Server (Daniel Serwer), Michael Haltzel uime Centra za transatlantske odnose, te Nebojša Todorović, koji boravi u Centru kao gost projekta Mediteranskog bazena na SAIS-u, inače bivši zamjenik ministra za zdravstvo Crne Gore.

Projekt Mediteranskog bazena na SAIS-u vodi dr. Saša Toperi, a priznanje SAIS-a iz naše zemlje, za svoj doprinos razvoju demokratije u BiH, prije dvije godine je dobila Vildana Selimbegović, glavna i odgovorna urednica "Oslobođenja".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.