GLOBUS

Vladimir Putin upozorava: Treći svjetski rat bio bi kraj civilizacije

Arhiv

Agencije

7.6.2018

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da bi treći svjetski rat bio kraj civilizacije. On drži danas godišnju televizijsku "direktnu liniju" s građanima. Na predsjednikovu adresu stiglo je gotovo dva miliona pitanja. U pitanju je 16. Putinova "Direktna linija" koja se u nekoliko stvari razlikuje od dosadašnjih.

- Treći svjetski rat bi značio kraj civilizacije i zato moramo obuzdati konflikte - rekao je on.

Poskupljenje benzina neprihvatljivo

Vladimir Putin rekao je da je povećanje cijena benzina neprihvatljivo i objasnio da je povezano s nepravilnim reguliranjem u oblasti energetskih resursa.

Putin je dodao da će vlada poduzeti dodatne mjere za stabilizaciju cijene benzina.

Ruski predsjednik je zatim nazvao ministra energetike Aleksandra Novaka i pitao ga o koracima koje će ministarstvo poduzeti po ovom pitanju.

Novak je odgovorio da je rast cijena goriva zaustavljen i da je vlada poduzela mjere koje funkcioniraju i pokazuju pozitivan utjecaj.

Putin odgovara na pitanja građana koja se tiču društveno-političkog i socijalno-ekonomskog života u zemlji, ali i o međunarodnoj situaciji, saopćeno je iz Kremlja.

Ove godine nema gledalaca u studiju i pitanja neće biti postavljana samo putem telefona već i korištenjem interaktivnih ekrana u studiju.

Građani mogu postaviti pitanje predsjedniku Rusije pozivom na telefon, SMS porukom, putem sajta programa ili specijalne mobilne aplikacije, preko ruskih društvenih mreža Vkontakte i Odnoklasniki, u pisanoj formi ili videoobraćanjem.

Osim toga, korisnici aplikacija "Moskva-Putinu" i "OK lajv" moći će direktno kontaktirati studio putem videolinka.

Za Putina će to biti 16. "Direktna linija" od 2001. godine, prenosi TASS.

Tokom 2001. godine Putin je dobio 400.000 pitanja i taj broj se kasnije postepeno povećavao i dostigao je nekoliko miliona.

Rekord "Direktne linije" postavljen je 2013. godine, kada je Putin odgovarao na pitanja četiri časa i 48 minuta. Prošle godine razgovor je trajao tri sata i 56 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.