GLOBUS

Džordž Soros insistira na novom referendumu da zadrži Britance, želi spriječiti Brexit

Srna

8.6.2018

Milijarder i globalista Džordž Soros (George) pokušava se izboriti za novi referendum koji bi Britance zadržao u Evropskoj uniji. 

Ostalo je manje od deset mjeseci do izlaska Velike Britanije iz EU, a protivnici Brexita pokušavaju to spriječiti, tvrdeći da je to najveća britanska greška od Drugog svjetskog rata.

Grupa "Najbolje za Britaniju", iza koje stoji Soros, smatra da bi novi referendum trebalo održati početkom naredne godine, nakon što premijerka Tereza Mej (Theresa May) ove jeseni predstavi konačni sporazum o izlasku.

U ovoj grupi vjeruju da bi svi trebali prihvatiti još jedan referendum kako bi se konačno zaključilo pitanje britanskog članstva u EU.

- Dajte nam izbor između vašeg dogovora o najboljim uvjetima izlaska i odluke da ostanemo sada kad vidimo koliki je trošak odlaska - navode iz grupe "Najbolje za Britaniju".

Britanske vlasti su, međutim, više puta naglasile da se odluka referenduma mora poštovati radi vjerodostojnosti ovog demokratskog načina odlučivanja, ali i same države, napominju britanski portali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.