SRAMOTA

Kim za Trampa izdvaja samo dva sata: U Singapur stiže u utorak ujutru, a vraća se već u dva popodne

Agencije

10.6.2018

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un samo što je stigao, već planira da iz Singapura krene kući u utorak u 14 sati po lokalnom vremenu, naveo je danas neimenovani izvor koji učestvuje u planiranju njegove posjete ovom gradu-državi zbog samita s predsjednikom SAD Donaldom Trampom (Trump), koji će biti održan u utorak.

Plan za Kimov odlazak u utorak još nije definitivno potvrđen, napomenuo je isti izvor.

Sjevernokorejski lider se, prema današnjem, izviđačkom dolasku u Singapur, sastao s ministrom vanjskih poslova Singapura Vivijanom Balakrišnanom (Vivian Balakrishnan). 

Singapursko ministarstvo vanjskih poslova je ranije saopćilo da će se Kim danas sastati i s premijerom Li Hsijenom Lungom.

Kim Jong-una, koji je danas avionom doputovao u Singapur, dopratila je kolona od najmanje 20 motora i 20 diplomatskih i policijskih vozila.

U Singapuru će u utorak biti održan i dugoočekivani samit Kima i američkog predsjednika Donalda Trampa, a predviđeno je da se oni susretnu u hotelu "Capella". 

Predviđeno je da se sjevernokorejski lider s Trampom u utorak sastane u 9 sati po lokalnom vremenu zbog razgovora o okončanju nuklearnog programa Sjeverne Koreje i transformiranja te izolirane zemlje, koja je pod oštrim međunarodnim sankcijama zbog svog oružanog programa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.