UOČI SAMITA

Tramp u Singapuru proslavio 72. rođendan: Američki predsjednik pred susret s Kimom gasio svjećice

Agencije

11.6.2018

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump), koji će u četvrtak napuniti 72. godine, uživao je u ranije upriličenoj proslavi rođendana tokom ručka sa premijerom Singapura Li Hsijen Lungom.

Tramp se danas sastao sa premijerom Singapura i pomoćnicima oba lidera, a ministar vanjskih poslova Singapura Vivijan Balakrišnan (Vivian Balakrishnan) okačio je na svom nalogu na Twitteru fotografiju Trampa i torte ukrašene jednom svijećom.

- Proslava rođendana, malo ranije - naveo je u opisu fotografije.

Predsjednik Tramp gasi svijeću ( AFP)

Tramp će 14. juna napuniti 72. godine, ali će se prije toga u utorak imati historijski sastanak sa sjevernokorejski liderom Kim Jong-unom.

Tramp je tokom radnog ručka sa premijerom Singapura i pomoćnicima oba lidera rekao da misli da bi "stvari mogle da ispadnu veoma lijepo" sa Severnom Korejom.

On je, također, rekao Liju da je odluka da se samit održi u Singapuru donesena "veoma svjesno" i izrazio zahvalnost zbog organiziranja samita.

- Cijenimo vaše gostoprimstvo, profesionalizam i vaše prijateljstvo - rekao je Tramp.

Američki državni sekretar Majk Pompeo (Mike), koji je sjedio pored Trampa na ručku, naveo je u saopćenju da je Tramp "dobro pripremljen" za taj sastanak. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.