GLOBUS

Šokantno: Dva muškarca u Indiji ubijena zbog poruka na WhatsAppu

Index.hr

11.6.2018

Indijska policija uhapsila je 16 muškaraca nakon što su dvojica mladića postali posljednje žrtve histerije koja se proširila aplikacijom WhatsApp.  

Naime, tom aplikacijom su se proširili vijest o otmičarima djece i opis dvojice muškaraca koji su, na nesreću, zastali pitati put kojim trebaju krenuti u sjeveroistočnoj državi Asam, piše BBC. Gomila koja ih je presrela ih je pretukla nasmrt.

Glasine o otmičarima djece već neko vrijeme se šire WhatsAppom u Indiji i u posljednjih je mjesec dana već ubijeno sedam drugih ljudi. Dvije najnovije žrtve masovne histerije identificirane su kao Nilotpal Das, audioinženjer, i Abijet Nath, digitalni umjetnik. Inače su obojica stanovnici Guvahatija, najvećeg grada Asama, prenosi Index.hr.

Prema priopćenju policije, dvojica muškaraca su napadnuta u trenutku kad su stali u jednom selu kako bi pitali kojim putem moraju krenuti dalje. Stanovnici su posumnjali kako se radi o otmičarima na koje su bili upozoreni putem WhatsAppa.

Policija je priopćila kako je ljude na nasilje potaknula videosnimka s WhatsAppa na kojoj se, prema njihovim riječima, vidi dijete koje je oteto. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.