GLOBUS

Šta su poručili Tramp i Kim uoči historijskog sastanka u Singapuru

Blic.rs

12.6.2018

Nekoliko sati uoči početka historijskog samita sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom u Singapuru, predsjednik SAD Donald Tramp oglasio se na Twitteru i napisao da će se uskoro saznati da li je moguć "istinski dogovor", dok je Kim u obilasku Sinagupura rekao da je "impresioniran čistim i lijepim gradom".

Tramp je u tvitu naveo da sastanci na nivou osoblja između SAD i Sjeverne Koreje "protiču dobro i brzo", ali da "na kraju, to nije važno".

- Svi ćemo uskoro saznati da li istinski dogovor, za razliku od onih u prošlosti, može da se postigne - poručio je američki Tramp, prenosi Blic.rs.

Istovremeno, Kim je prekinuo pripreme za samit i u večernjem obilasku grada-države pozirao na "selfijima" sa singapurskim zvaničnicima u tropskoj bašti, prije nego što se popeo do "beskonačnog bazena" na vrhu čuvenog hotela "Marina bej sends", na iznenađenje gostiju, prenosi Rojters.

Kim, koji je pod jakim obezbeđenjem u nedelju doputovao u Singapur i nije se u javnosti u ponedjeljak pojavljivao do 21 sat po lokalnom vremenu, iznenada se pojavio u odijelu u maoističkom stilu i, u pratnji sestre Kim Jo Jong i pomoćnika, ušao u crnu limuzinu.

U obilasku grada pratio ga je autobus pun saradnika i članova osiguranja, kao i desetine singapurskih policajaca na motorima.

"Singapur je čist i lijep", rekao je oduševljeni Kim prilikom obilaska, dodavši da želi da nešto nauči iz iskustva ove jugoistočne azijske države koju, kaže, smatra impresivnom, prenijela je severnokorejska agencija KCNA.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.