TRAGEDIJA

Pokušali snimiti selfi: Turisti u Portugalu pali sa stijene visoke 40 metara i poginuli

Agencije

13.6.2018

Britanac i Australka pokušavali su snimiti selfi na stijeni iznad popularne portugalske plaže kada su pali s visine od 40 metara, javljaju mediji.

Britansko-australski par, 37-godišnja Luize Benson (Louise) i 33-godišnji Majkl Karns (Michael Kearns) poginuli su nakon što su pokušali snimiti selfi na stijeni iznad plaže ''Praia dos Pescadores'' u Ericeiri.

Ribari su pronašli njihova tijela u utorak ujutro na plaži, a mobitel kojim su pokušavali snimiti fotografiju pronađen je na stijeni. Lokalni kapetan ''Rui Pereira da Terra'' izjavio je: "Svi dokazi ukazuju na to da su pali dok su pokušavali snimiti selfi. Čini se da im je mobitel ispao na stijenu, a oni su pali s nje dok su ga pokušavali podići."


"Ugledao sam scenu iz horor filma"

Lokalni ribar izjavio je za portugalski ''Jornal de Noticias'' da je oko 6.30 sati po lokalnom vremenu na plaži ugledao "scenu iz horor filma": 

"Prvo smo mislili da neki ljudi spavaju na plaži, ali kad smo se približili, ostali smo šokirani. Njihova tijela su bila u komadima."

Portparol australskog ministarstva vanjskih poslova, izjavio je da vlasti pružaju podršku i pomoć Karnsovoj porodici. Britansko ministarstvo objavilo je sličnu izjavu te reklo da je u kontaktu s porodicom Luize Benson. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.