GLOBUS

Zamalo da Brižit Makron odbije Emanuela iz straha da će željeti djecu

Brižit i Emanuel Makron

24.sata.hr

16.6.2018

Francuska prva dama Brižit Makron (Brigitte Macron) zamalo je odbila da se uda za Emanuela Makrona (Emmanuel) zbog straha da bi on želio imati djecu.

Kada su se upoznali, njemu je bilo samo 15, a njoj 39. Ljubav joj je izjavio nakon svega nekoliko mjeseci poznanstva.  

Penzionisana profesorica, kojoj je danas 65 godina, u vrijeme započinjanja afere s Makronom bila je u braku i imala je troje djece.

Suprotno njenim očekivanjima, afera je prerasla u ozbiljnu vezu, a danas 40-godišnji Emanuel imao je 18 godina kad ju je zaprosio. Svojoj bliskoj prijateljici Paskal (Pascale) Brižit je tada rekla kako je prestara za taj brak.

- Jedan dan je došla do mene i rekla mi: ''Emanuel želi da se vjenčamo.'' Rekla sam joj da tu ne vidim prepreku, a ona mi je onda rekla: ''Da, ali ne shvataš koliko on godina ima, a koliko imam ja. Možda će on htjeti djecu'' - prisjeća se Paskal, koja joj je potom rekla da, ako je s mlađahnim Makronom sretna, neka izabere sreću. 

Ovi novi detalji o zanimljivom predsjedničkom paru objavljeni su u dokumentarcu "Brigitte Macron: Francuska pripovijetka" prikazanom na francuskoj nacionalnoj televiziji, objavili su mediji.

Brižit i Emanuel vjenčali su se tek 2007. godine, nakon što se Brižit službeno razvela od svog prvog supruga. 

Njena najmlađa kćerka je u dokumentarcu rekla da je imala devet godina kad je saznala za majčinu aferu.

- U njihovom ponašanju vidjelo se da među njima ima nešto. Ako se pitate što je to ljubav, reći ću vam da su to moja mama i Emanuel. Kad su skupa, drugi svijet za njih kao da ni ne postoji - rekla je.

''Znam da sam aferom povrijedila svoju djecu, ali da nisam napravila takav izbor, propustila bih život'', rekla je Brižit, koja je, uprkos negodovanju okoline, ostala uz ljubav svog života.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.