NASILJE

Uznemirujuće: Nasilnica u Engleskoj vukla djevojku po podu, druge navijale i snimale mobitelima

Nasilnica i Ebi

Index.hr

19.6.2018

Na internetu je osvanuo video snimljen u Mančesteru koji prikazuje brutalno vršnjačko nasilje jedne tinejdžerke nad drugom, što je još jedan slučaj u od brojnih sličnih koji je zabilježen u Velikoj Britaniji.

Napad je snimilo mnogo svjedoka te je video u kratkom roku završio na društvenim mrežama. Žrtva Ebi Mekarti (Abbie McCarthy) ima tek 15 godina, ali već je morala promijeniti školu zbog nasilja u razredu. Njena majka Karli (Carly) opisala je kako vršnjaci zlostavljaju njenu kćerku.

- Svakog dana dolazi kući u modricama. Rekla mi je da je razredni kolege stalno guraju i udaraju, a čak su joj i stavljali ljepilo u kosu - rekla je Karli, prenijeli su britanski mediji.

U videu koji traje minutu čuje se i vidi kako kolegica na livadi prijeti Ebi, baca je na pod i vuče za kosu. Navodno je Ebi okolo širila ružne glasine o ocu dotične djevojke.

U videu se čuje kako nasilnica govori izudaranoj Ebi: "Pričaj opet tako o mom ocu ako se usudiš. Izazivam te. Mrtva si!" Ostale kolege su je ismijavale jer se "gotovo rasplakala", što se, također, čuje na snimku. Istu večer Ebina majka Karli prijavila je napad policiji u Mančesteru nakon što se video počeo munjevito širiti društvenim mrežama. 

- Bila sam zgrožena. Ebi je imala ogromnu oteklinu na glavi. Odmah sam je odvela doktoru - rekla je Karli i dodala da insistira da ljudi pogledaju video da bi shvatili koliko je nasilja među djecom i da se zlostavljači ne bi smjeli izvući bez posljedica.

Statistika britanskog nacionalnog centra za sprečavanje zlostavljanja otkriva da je u Velikoj Britaniji u prosjeku jedan od pet učenika zlostavljan (20,8%).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.